Anunt important

big_gunoiera_fcc_environment

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

STIMATI LOCUITORI AI COMUNEI ONICENI

 

Incepand cu luna august 2019, Primaria Oniceni a preluat taxa de salubritate deoarece operatorul ROSSAL urma sa creasca tariful la 12lei/persoana/luna + 50% penalitati pentru nerespectarea colectarii selective! fata de 3 lei/persoana.

Data fiind situatia, Primaria Oniceni a stabilit o taxa pentru locuitorii comunei de: 40 lei/an pentru locuintele locuite temporar sau cu o persoana, 80 lei/an pentru locuintele cu 2 persoane si 100 lei/an pentru locuintele cu 3+ persoane.

Raportata la tariful operatorului de salubritate, aceasta taxa este mai mult simbolica, de aceea trebuie sa stabilim impreuna niste conditii ca aceasta taxa sa ramana cea deja stabilita, respectiv 40, 80 si 100 lei/an/locuinta!

Prima conditie si cea mai importanta este colectarea selectiva!

Am conceput si gandit o strategie pe termen lung ca acesta taxa sa ramana neschimbata si eventual sa scada.

Incepand cu data de 17 martie 2020, primaria va asigura pana la sfarsitul anului saci menajeri de 120l pentru toata populatia comunei. Toate tomberoanele vor fi ridicate si fiecare locuitor va scoate sacii in fata portii de unde vor fi ridicati de catre tractorul primariei.

In acesti saci se va pune numai gunoiul reciclat tip: hartie si carton (nu umed!!), sticla goala, cioburi de sticla, pet-uri goale si diferite mase plastice, metal gen doze, conserve etc.

Gunoiul menajer/umed nu se va pune in acesti saci.

In saci separate se va pune gunoi menajer tip pamparsi, textile, incaltaminte, anvelope, deseuri de echipamente electrice si electronice.

Nu vom ridica gunoi menajer tip: resturi de legume-fructe, crengi, pamant, betoane, gunoi de grajd, animale moarte etc

Va rog sa tineti cont si de pubelele de compost primite unde se pot depozita aceste resturi si composta.

Fiecare sac va fi verificat la ridicare si care nu respecta cerinta de colectare nu va fi ridicat!

In felul acesta pretul va ramane neschimbat, vom indeplini cerinta UE de colectare selectiva, vom multumi multi cetateni care in prezent au de parcurs o distanta mare pana la tomberoane sau care nu au in zona lor si vom avea o comuna curata!

Va rog insistent sa tineti cont de cele de mai sus. Daca nu se vor respecta vom fi obligati sa revenim la tariful ROSSAL de 12lei/persoana/luna + penalitati!

 

Share This:

Bookmark the permalink.